Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Etiópiában talált magyar rovásos kövek

etiop-lelet.jpg

Magyar rovás lelet, Etiópiában találták. Vallásos lelet, melyet megtekinthetünk a YOU TUBE 14000 YEAR OLD HUNGARIAN RUNIC oldalon. (Kattintson a szövegre és indul a rövidfilm.) A székely-magyar rovásírás jeleit ismerik fel benne a kutatók, de mi a haboshoni-magyar rovásírással tudtuk értelmezni. 14000 ezer évesre becsülik a korát.

 1 kép: A You tube 14000 Year old hungarian runic idegen nyelvű videó mutatja be, ott nézzétek meg, kézzel átmásoltam, mert nem sikerült róla jó képet készítenem. 14000 éves magyarul írt lelet, akkor keletkezett, mikor Etiópiát úgy nevezték, HÉT-JÓ-FIA. Magyar- Haboshoni (ma abesszina) rovás ábc-vel tudtam biztonsággal elolvasni.

 

e2.jpg


 Magyar nyelven a felső követ jobbról balra olvassuk, Etiópiában magyar nyelven írtak! Mit gondoltok, akkor milyen nyelven beszélt a lakosság?

 TESZI ELÉJE ISTENNEK JÓ ÚR HÁJAT... Az olvasás menetét a rajzon kinagyítva követhetitek. A kő képe, amiről lemásoltam, templomi romokból töredék, de magyar...
 TaJáH Rú óJ KeNNeTSI eJéLe ISZet (vissza fele olvassuk, jobbról-balra).

 

 

-2-
 

 

e3.jpg

 

2 .rajz: ÖNTI KUS ÚR ELIM TESZI FELIT MERI JÓT..
a kő töredékes,de világosan beszéltünk magyarul 14000 évvel ezelőtt.

Ez bizonyíték, hogy nem másoktól kölcsönöztük a szavainkat.

 A magyaroktól kölcsönöztek szavakat az utánuk jövő népek.

 (Ezt a leletet balról-jobbra olvassuk. Az olvasás irányát az írás iránya mutatja. Etiópiát nemcsak Hét-jó-fiának, hanem Abesszínának, Haboshonnak is nevezték. Másik neve a térképeken szereplő Kusföld is, ahogy az alul levő térképen látják, ők a fekete magyarok egyik ágát alkották. Újabb leletek bemutatásakor a kus név magyarázatára és a fekete magyarokra még visszatérünk. 
 
 

-3-

 Magyarul beszélő oltárkő

 

e1.jpg

 

3. rajz: Kocka alakú kő. Lakóház alakját idézi. Hasonlít egy oltár-kőre, de olyan, mintha egy mai keresztény templom oltárát látnám, az oltárszekrénnyel, és mai keresztény szimbólummal: a kehely az ostyával. 
 Ha 14000 éves, és ez igaz, középen a teliholdat, alatta a félholdat látjuk. Mint a keresztény szentségmutató, a félhold alakú tartó-csiptetőben a kerek Szentostyával.


 Felső sor olvasata: ...JÓ KEHEL VÉREM... Jézus kelyhében is az Ő vére van, a templomban. 
Alsó sor olvasata 2 féle is lehet: kockád ki néz f... de ha egyiptomi jelnek olvasom a k+c összerovást: HUNGAROK KI(k) NÉZ(nek) F(eléd...)

A MAGYAROK AZ ÁLDOZATBEMUTATÁSKOR ISTENRE FELNÉZNEK, MINT A MAI SZENTMISÉKBEN..és ez történt magyar nyelven 14000 éve...

 

  A You tube-n megnézhető:  A fontos rész képei a 7.percnél kezdődnek.

14 000 YEAR OLD HUNGARIAN RUNIC SCRIPT IN ETHIOPIA?

Kattintson az aláhúzott szövegre és indul a rövidfilm.

 
 

beolvasas0017.jpg

A kép forrása az inetnet szabadon bmutatható képei.

 

Kusföld, ma Etiópia, magyarul: Hét+jó+fia, szomszédos Egyiptommal, magyarul Esthonnal és Bothonnal, Szudánnal = Sütő honnal,  Magáriával= Magyar-otthonnal, Napatával = Nap-otthonnal.